Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Νέα παρεμβολή στην δορυφορική υποζώνη στα 2 μέτρα.

Ένα φέρον 9 μονάδες στο 145,9525MHz από την ίδια κατεύθυνση που λαμβάνω και το σήμα στο 144,6375MHz (220 αζιμουθιακές μοίρες από τον σταθμό μου) εμφανίστηκε σήμερα καθιστώντας πρακτικά αδύνατη τη λήψη στο μέσον της pass band του AO7 όταν είναι σε mode b. Πριν λίγες μέρες υπήρχε ένα άλλο φέρον στο 145,850MHz...

73 de SW1IXP

3 σχόλια:

  1. Γράψτο Κωστή μου!
    Κι αυτοί γραμμένους μας έχουν!
    Σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Μ.Βρετανία για παράδειγμα, η επιτροπή EMC της RSGB σε συνεργασία με την Ofcom επιβάλουν τον περιορισμό και την καταστολή τέτοιων αθέλητων παρεμβολών!
    Ειναι αδιανόητο βέβαια να δεχτή κάποιος εδώ ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα ή είναι αποτέλεσμα πειρατικής εκπομπής.
    Υπάρχει η πράξη Communications Act 2003 η οποία ορίζει σαφέστατα ότι "You must not cause undue interference to any other radio or television reception with your TV equipment"!
    Αυτό το αποδέχεσαι όταν αγοράζεις την Αδεια Λήψεως Σημάτων Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, μιά φορά τον χρόνο.
    Στο μπ...άχαλο που λέγετε Ελλάς δεν υπάρχει άδεια βέβαια (ξέρεις ποιός είμαι εγώ ΡΕ? εγώ είμαι αγωνιστής του πολυτεχνίου ΡΕ)
    ούτε μπορείς να ζητήσεις από τον νεοΈλληνα την αποκατάσταση της βλάβης (ξέρεις ποιός είμαι εγώ ΡΕ? εγώ είμαι του κόμματος ΡΕ)!
    Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια επιτροπή στην ΕΕΡ, αυτό που ξέρω είναι ότι στο ΥΜΕ έχουν κάποιους κύκλους τους οποίους ως άλλοι Αρχιμήδηδες, δεν θέλουν να τους ταράξουν!
    Συγνώμη δια το μακροσκελές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης εγω εχω εντοπισει ενα link στις συχνοτητες 144.700 προς 436300
    Στη συχνοτητα αυτη γινεται η εξυπηρετηση απο εθελοντες της εκπομπης αναζητησης χαμενων της Αγγ. Νικολουλη. Ετσι λοιπον ακουμε τις αναζητησεις και στα VHF και στη δορυφορικη υποζωνη.
    Δεν ισχυριζομαι οτι το link ειναι δικο τους ομως θα επρεπε να προστατεψουν τους εαυτους τους αναφεροντας τα callsigns και τη συχνοτητα εκπομπης γιατι τους το εχω γνωστοποιησει οτι υπαρχει λινκ και με σχεδον με εβρισαν λεγοντας μου εμεις μιλαμε simplex.
    Μπορειτε να το διαπιστωσετε και εσεις. Το χειροτερο ειναι οτι τα callsigns τα λενε με συχνοτητα μια φορα την εβδομαδα.
    Τελος κατα τη διαρκεια της εκπομπης ακουγεται μια "Μαρια" αγνωστων λοιπων στοιχειων η οποια καθοδηγειται απο το team για να μεταβει σε συγκεκριμενα σημεια αναζητησης.
    αυτα τα ωραια συμβαινουν Εν Αθηναις!
    sw1jgw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον το εκλεισαν!! αυτο ειναι ενα καλο νεο.
    Σημερα Παρασκευη θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή