Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Icom IC-9100


Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την Icom ένα νέο μηχάνημα το IC-9100. Είναι της ίδιας λογικής με το TS-2000 της Kenwood . Βραχέα,V,U,1,2GHz,if-dsp,all mode (και d-star).Επίσης είναι full duplex για δορυφορική χρήση. Α, ναι έχει και ενσωματωμένο tuner για τα βραχέα (+6m). Θα θέλατε και κάτι άλλο; Εγώ θα ήθελα να έχει και USB θύρα για cat control. Ααα! Έχει και μια τέτοια! Ωραία, μένει να δούμε τώρα και τι δέκτη θα έχει...

Pre-release information:
http://www.ab4oj.com/icom/ic9100/IC-9100_prerelease.pdf

Στο Y09 Ham-Fair στο Tokyo:
http://www.youtube.com/watch?v=8h7Z7pEKkpg

Yahoo group:
http://groups.yahoo.com/group/ic9100/

ΥΓ:SDR όμως δεν είναι...

73 de SW1IXP

6 σχόλια:

  1. Τα SDR για τις γνωστές - αγνωστες 3 εταιρίες ειναι ενα πρόβλημα. Κι αυτό γιατι οι εν λόγω εταιρίες στοχευουν στο να φτιάχνουν black box και να τα πουλάνε με την σέσουλα. Γι αυτό ο κώδικας του προγράμματος πρεπει να ειναι κατα το δυνατόν μικρός ωστε να αποσφαλματώνεται ταχυτατα. Οι μνημες τυπου flash ρίχνουν την αξιοπιστία του μηχανήματος και η χαμηλή τιμή μεταπώλησης μηχανήματος με εγγενή τετοια προβλήματα δεν εξασφαλίζει την αποσβεση της εξέλιξης του γιατι κάνει τον κύκλο ζωής του μικρό. Π.Χ. το 706 ακόμα πουλάει. Αν ηταν SDR και εκαιγε flash μετα απο 10 αναβαθμίσεις, πως θα το ειχαμε στο μυαλό μας?

    Επίσης, αν φτιαξεις ενα SDR και μετα πεσουν πάνω του οι χακεράδες και το κάνουν "το τέλειο μηχάνημα", πως θα πουλήσεις το επόμενο που θα βγάλεις?

    γενικά η Icom επιασε ενα σελοτέιπ, κόλλησε το 7200, το 910 και ενα αυτόματο tuner μαζι και παρουσιασε μηχάνημα. Μην ακουσω τιποτε για το dstar θα βάλω τα γέλια. Τίποτε υπεραξιόλογο, και μην εκπλαγείτε αν μας το πασάρουν για κανα 3χίλιαρο ευρά. και αν χαλάσει, πάλι εμεινες χωρις μηχάνημα. Καλύτερα ενα 746 κι ενα 910 ξεχωρα. Ομοιες δυνατότητες (εκτός αν εισαι φανατικός του Split operation) και τιμή χαμηλότερη απο την αναμενόμενη. Ιδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωστή καλημέρα!
    Εξαίρετη η υψηλής ευκρίνειας ανάλυση η οποία σου έκανε ο Γιάννης αλλά εγώ θα στο πω ποιό "ραδιοερασιτεχνικά"!
    Μήν βάζεις όλα τα αυγά σε ένα καλάθι και όλες τις μπάντες σε ένα μηχάνημα!!!
    Καλό χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους!
    Αυτήν τη πλευρά (τις εμπορικές προοπτικές τους) των sdr δεν την είχα σκεφτεί μέχρι τώρα.
    θα έχει πλάκα κάποιος χακεράς να γράψει κώδικα για αποδιαμόρφωση d-star(του ambe συγκεκριμένα). Θα κατεβάζουμε το αρχείο SDR_FIRMWARE_(DSTAR_CRACK_INCLUDED)_BY_RAD10
    P1RAT3.BIN από το internet.
    Θα γίνουμε ραδιοπειρατές νέου τύπου!

    73 de sw1ixp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστα τα λετε. το μονο που εχω ενσταση σε αυτα που περιγραφει ο sv9ofo ειναι ως προς την τοποθετηση του για την flash memory. αυτα ισχυουν μονο για τα ακριβα stand alone μοντελα της flex. η ισως και για το Κ3 (ναι ειναι SDR)
    το avala 01 που ειναι experimental η για το flex1000 δεν τιθεται θεμα. μαλιστα το avala ειναι μια πλακετα με ΕΝΤΕΛΩΣ συμβατικα υλικα. ο κωστας το φτιαχνει και μπορει να σας το βεβαιωσει. Χρειαζεσαι τη πλακετα σου , το pc και μια καλη εξωτερικη firewire καρτα ηχου.
    ουτε flash memory που καιγονται ουτε τιποτα.
    κωστα καλη συνεχεια στη κατασκευη του avala. αυτο που θαυμαζω σε σενα ειναι οτι κανεις συνεχως πολλες και ενδιαφερουσες κατασκευες ενω παραλληλα γραφεις πολυ λιγο στα διαφορα φορα blogs κτλ και ασχολεισε με τις κατασκευες, σε αντιθεση με αλλους που εχουν αποψη για τα παντα αλλα δεν εχουμε δει και καμμια κατασκευη τους.
    Με το κεραιοσυστημα εκανες θαυματα. εχθες που δοκιμασα μετα απο τοτε που ειχες ερθει σπιτι για πρωτη φορα αρχισα να ακουω οπως παλια
    73 sw1jgw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μη παρεξηγηθω στη τελευταια κατηγορια των ραδιοερασιτεχνων ανηκω και εγω ετσι...
    sw1jgw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μεγάλες εταιρίες για να ασχοληθούν με τα sdr, χρειάζεται να ανάψουν πράσινο φως τα εμπορικά τους τμήματα και αυτό θα γίνει μάλλον, όταν θα ανέβει η αναλογία αναλογικών/sdr αρκετά και θα κινήσει το ενδιαφέρον των εμπορικών. Τουλάχιστον έτσι νομίζω.
    73

    ΑπάντησηΔιαγραφή