Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

QRM?

Εδώ και δυο μέρες έχω αντιληφθεί την ύπαρξη ενός συνεχούς σήματος στο 144.6375 . Έρχεται από νότια σε σχέση με το Παγκράτι. Από ότι φαίνεται από τον ήχο στο βίντεο που παραθέτω πρόκειται μάλλον για ψηφιακό σήμα που μεταφέρει δεδομένα. Βλέπω το band plan και δεν προβλέπονται τέτοιες εκπομπές σε αυτή την συχνότητα ( no unmanned stations except linear transponders!) . Έχει κανείς σας ιδέα του περί τίνος πρόκειται (τι διαμόρφωση είναι κτλ;) ?

http://www.youtube.com/watch?v=DcsXYHVAbqk

73 de SW1IXP

2 σχόλια:

  1. Απορίες.

    >Τα ίδια ακουγονται και στο Wide FM ή αλλάζει ο τόνος άρδην? Αν εχει μεγαλο ευρος ζωνης ειναι γρηγορότερο.

    >βουτηξες το φορητό να κάνεις βολτα να δεις μηπως ειναι στην γειτονιά σου? εχει τυχε γειτονικό Access point να παράγει αντίστοιχο QRM.

    Μηπως ειναι προς την πλευρά του ΟΤΕ της περιοχής? εχει παρατηρηθει ακριβώς στην συχνότητα αυτή QRM απο συστήματα του ΟΤΕ στην Κρήτη. Δεν υπάρχει ερμηνεία ακόμα για το γιατί προκαλειται αυτό. Ειναι πολυ αδυναμη η εντόπια παρεμβολή ωστε αν αξιολογηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω κανει ακομα βολτες με φορητη κεραια για να βρω την πηγη. Ειναι κατι που πρεπει να γινει.Θα δοκιμασω να κανω ραδιογωνιομετρηση απο ταρατσες γνωστων. Ναι ειναι προς την γενικη κατευθυνση κτιριου του ΟΤΕ (εχω δυο τετοια, το ενα μου μπουκωνει τα φορητα στα U λογο ΤΕΤΡΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή