Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πλέον SDRίζουμε στους 10GHz!


     Ολοκληρώθηκαν και οι πρώτες ενδιαφέρουσες δοκιμές στα μικροκύματα με τον νέο οριζόμενο από λογισμικό πομποδέκτη. Έγινε λήψη ενός beacon στους ≈10,368140GHz. Φαινόμενα όπως ΤΧ spurs και reciprocal mixing εξαιτίας αυξημένου phase noise μπορούν εύκολα να παρατηρηθούν στο φάσμα. Πέραν του γεγονότος ότι παρατηρείς το φάσμα (άκρως πρακτικό, δεν είναι τυχαίο που όλοι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση στο εξωτερικό...), το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαστηριακό όργανο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη πτυχή που σιγά σιγά αναδεικνύεται
      Είναι οι αυξημένες δυνατότητες αυτοεκπαίδευσης που παρέχουν ακόμα και σε έναν απλό χειριστή τα μηχανήματα αυτής της τεχνοτροπίας. Φαινόμενα που πριν κάποιος διάβαζε στη βιβλιογραφία (και αν δεν είχε τα απαιτούμενα εργαστηριακά όργανα δεν μπορούσε να αντιληφθεί στην πράξη –με το αυτί- πότε εμφανίζονται και πότε όχι) πλέον είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού!


73 de SV1IXP

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

A UHFSDR+USB2SDR implementation.

https://rapidshare.com/files/1156263032/My%20SDR.pdf

Η δεύτερη έκδοση της περιγραφής του μηχανήματος βρίσκεται στο link... Θα ακολουθήσουν και άλλες όσο το project προχωράει.

73 de SV1IXP

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Upcoming Teaser...


Τι ακολουθεί αραγε;
 Η ηχογράφηση είναι από πρόσφατο σποραδικό στα 2 μέτρα (http://www.mmmonvhf.de/es.php?year=2012&month=06&day=27 ).
Χρειάζετε να είναι εγκατεστημένο το Power SDR για να την ακούσετε.

Δεν το έχετε;; Τότε βολευτείτε με αυτό http://www.youtube.com/watch?v=3HBl392H3Kk&feature=youtu.be

73 de SV1IXP